Juletræ i potte

af | dec 16, 2023 | Juletræet | 0 Kommentarer

I Danmark er traditionen for juletræ i hjemmet i december måned stor og de fleste af os vil gerne have et uanset om vi bor i lejlighed eller hus. Alt efter hvor man bor, kan det være begrænset med pladsen og det er her et juletræ i potte kan være et godt alternativ til det almindelige juletræ.

De mest populære juletræer i Danmark, kan alle fås i potter. De 3 slags vi oftes køber kan du få i potte , herunder er links til hvert enkelt type træ.

Som sagt så er det utroligt hyggeligt med et mindre juletræ som passende kan stå i en potte, så du skal købe det så tidligt du kan på julen, så du har det allerede inden det større juletræ kommer.

Køb plastikjuletræ her

Juletræ i potte er mindre en rigtige juletræer, fordi de kun kan vokse til en hvis størrelse når rødderne ikke får frit spil. Det fylder dermed meget mindre og er lettere at placere i en lille lejlighed på 50 kvadratmeter, hvor der er en masse andet der optager mere plads. Hvert af de 3 juletræer i potte har forskellige egenskaber, derfor kan du læse lidt mere om hver type grantræ herunder.

Cedertræ i potte

Ceder i potteCedertræet er et meget elegant og slankt juletræ. Det passer godt ind i det moderne hjem, hvor man gerne vil holde tingene simpelt. Der ikke plads til meget julepynt på de få og spinkle gren, men som illustreret på billedet kan der sagtens sidde en lyskæde på, der giver et jævnt guligt skær. Højden på disse blå cdertræer i potte er mellem 100-125 cm og kommer i en 5-liters potte. Træet kan udplantes i naturen når det har tjent sit formål som juletræ.

 

Køb plastikjuletræ her

Rødgran i potte

Rødgran i potteRødgranen er en af de mest populære juletræssorter i verden. En rødgran i potte er en del tættere og mere juletræ end en cedergran. Det betyder der er større mulighed for at hænge massere af julepynt og er bedre til familier hvor børnene gerne vil bruge meget tid på at pynte træet. Det er også lidt højere med sine 125-150 cm. Dette juletræ i potte er desværre ikke egnet til udplantning efter julen.

 

Køb plastikjuletræ her

Normannsgran i potte

Normannsgran i potteNormannsgranen i potte er desværre meget lille og fungere derfor mest af alt som julepynt i sig selv. Det er kan være hyggeligt at have hvis man bor i en meget lille lejlighed, hvor der alligevel ikke er plads til et juletræ på gulvet. Til gengæld er det yderst velegnet til udplantning efter julen og så kan de vokse sig op til 10-15 meter højt, men så kan man jo vælge at fælde det nogle år efter når det er en 2-3 meter, som er en passende størrelse for et juletræ. Det kommer i en potte på 3 liter og er 30-40 cm højt.

 

Køb plastikjuletræ her

Juletræ i potte holdbarhed

Et juletræ i potte har bedre holdbarhed end almindelige juletræer, fordi det stadig har rødderne i jorden. Det giver dig muligheden for at at vande det og dermed holde det i live i længere tid, hvis du har en have eller kender nogen der har kan du også plante det derude når julen er ovre. Du kan også vælge at købe juletræet tidligere fordi du har mulighed for at passe og pleje det.

Julepynt til juletræ i potte

Du kan bruge den samme juletræspynt du bruger til dit almindelige juletræ, til dit juletræ i potte. Det kan dog være en fordel at vælge at pynte træet med lidt mindre ting, så der er plads til flere ting på det. Man kan både få små julekugler, flagguirlander og andet småt julepynt. Du kan også vælge at købe en mindre lyskæde og sætte den rundt om træet, man kan få nogle der er trådløse så man ikke render og snubler over ledeningen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *