Juletræ – Normannsgran


Juletræ – Rødgran


Juletræ i potte


Køb juletræ på nettet

Juletræet er det eneste træ vi invitere indenfor og vi gør det alle 1 gang hvert år. I vore dage har alle travlt, især julen snakker man om er en rigtig travl tid med gaveræs, madlavning, familiebesøg og indkøb af juletræ. Men meget af denne travlhed kan løses ved at handle på nettet. I vore dage kan man også købe juletræer på nettet og endda se en video af det juletræ man køber inden man køber det.

Grantræ som juletræ

Det er blevet en tradition at bruge grantræer som juletræer. Det er en mange år gammel tradition der stammer helt tilbage fra 1500-tallet hvor tyskerne begyndte at bruge det og det spredte sig op gennem Tyskland og i 1808 tændte mand det første officielle juletræ i Danmark i Holsten. Man bruger primært nogle bestemte sorter som juletræ i Danmark, det har noget at gøre med holdbarhed især, men også hvor flot de vokser op og hvor nemt det er at pleje dem og få dem til at vokse.

Rødgran

Rødgranen har været det mest brugte juletræ i Danmark i rigtig mange år, indtil for godt 20 år siden hvor Nordmannsgranen begyndte at tage over som den foretrukne sort.

Nordmannsgran

Nordmannsgran juletræet er den foretrukne juletræssort i Danmark den dag i dag, efter den for godt 20 år siden tog over efter rødgran sorten.

Ædelgran

Ædelgran er den 3. mest brugte juletræssort i Danmark, selvom det er meget få der sælger den og klart færre køber den frem for de andre 2 populære sorter.

Andre juletræssorter

Der findes selvfølgelig også andre juletræssorter i Danmark end blot de 3 nævnt ovenfor, men mange af dem fås kun enkelte steder og det er ikke nogle sorter der på nogen måde er bedre som juletræ. Enten er de meget dyrere fordi de er svære at gro eller også visner de hurtigere ved at tabe nåle eller miste den flotte grønne farve.