Nordmannsgran juletræ

af | dec 16, 2023 | Jul 2015, Jul 2024, Juletræet | 0 Kommentarer

Nordmannsgran er Danskernes og Europæernes foretrukne juletræ. Det vokser meget symmetrisk op, har nogle stabile og kraftige grene allerede i en tidlig alder, der gør at det er optimalt at hænge julepynt på. Dets popularitet skyldes også at det er nemt at dyrke, og at det ofte er nogle pæne træer uanset vejr og opvækst, og at der går længe før det mister sine nåle. Derfor kan man købe en Nordmanngran i god tid før juleaften, og have det stående længe og nyde det.

Nordmannsgran stammer oprindeligt fra bjergskråninger i Kaukasus, som er en bjergkæde der ligger mellem Det Sorte Hav og Det Kaspiske Hav. Bjergkæden gør igennem 6 lande: Rusland, Georgien, Armenien, Aserbajdsjan, Tyrkiet og Iran. I bjergkæden er den efterhånden begyndt at erstatte den almindelige Ædelgran.

Hvor kan jeg købe Nordmannsgran juletræer?

Du kan købe Nordmannsgran de fleste steder du kan købe juletræer. I Danmark og resten af Europa er det som nævnt det mest brugte juletræ. Derfor kan du både få det i supermarkederne og på torve i byerne, hvor de sælger juletræer, samt på de mange fæld-selv juletræsmarker i Danmark.

Er du derimod interesseret i at købe en Nordmannsgran online er det også nemt. Du kan nemlig købe det indtil flere steder online. Hos Plantertorvet kan man se det træ man køber på video, inden man køber det. Det er rigtig smart fordi man så undgår at få et træ med mærkelige skævheder og huller forskellige steder.

Man kan også købe Nordmannsgran juletræer på nettet. Det er en webshop udspringet af en gårdhandel på 500 kvadratmeter. Udover gårdhandlen hvor der er fyldt med julepynt, som du også kan købe online, har de marker med godt 130.000 juletræer fordelt på Rødgran og Nordmannsgran. Ud af de 130.000 juletræer er 85% af dem Nordmannsgran, så der burde være nok til at leverer et Nordmannsgran juletræ til en del danske hjem.