Mange danske børn gå rundt og glæder sig til julen, for dem er den bedste tid på året lige begyndt; julekalender, julegaver, adventsgaver, pakkekalender, slik, julemanden, nisser og meget mere er med til at gøre julen fantastisk for disse børn, men der findes også nogen der ikke har det lige sådan. Der findes mange danske børn hvor overvægt, ensomhed, mobning, lavt selvværd og mangel på venner, fylder meget mere i glædelige tider som julen. Du kan hjælpe disse børn med at opleve glæden ved jul, ved at støtte Julemærkefonden.

Siden 1904 har julemærkefonden hjulpet over 70.000 børn. De hjælper børn mellem 7-14 år, hvis hverdag er plaget af ensomhed, mobning, lavt selvværd, mangel på venner og visse tilfælde overvægt. Julemærkefonden hjælper disse børn over et 10-ugers forløb, med at få troen tilbage på sig selv og give dem værktøjer til at tackle problemer i hverdagen fremover. De hjælper hvert år over 1000 børn mellem 7 og 14 år med at få det bedre. 

Julemærkefonden sørger for at samle støttemidler til driften af de eksisterende julemærkehjem. Tidligere kunne indtægterne fra salg af julemærkerne hvert år alene stå for at samle midlerne til driften af hjemmene. Idag rækker det kun til at støtte 36% af udgifterne, så julemærkehjemmene er i høj grad afhængig af at folk bliver ved med at købe julemærker. De resterende 74% af udgifterne indsamles vis donationer, arv og indsamlingsinitiativer fra private og i høj grad virksomheder. Julemærkefonden modtager kun lille støtte fra det offentlige, fra sundhedsministeriet og Tips- og lottopuljen. Du kan støtte julemærkehjemmene med bare 20 kr. eller mere alt efter hvilke julemærkeark du køber i deres netbutik. Du kan også vælge at lave en fast månedlig donation fra bare 50 kr. om måneden. Du skal ikke få dårlig samvittighed hvis du kun støtter med 20 kr., da julemærkehjemmene tager imod alt hjælp de kan få med åbne arme.

Der er ingen grund til at lade være. Alle børn har fortjent at få en god jul og det behøver ikke at koste nogle store beløb. 

Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmet Fjordmark

Julemærkefonden råder over og støtter fire julemærkehjem i Danmark, som ligger fordelt udover landet. Julemærkehjemmet Fjordmark, ligger i Kollund, Kruså helt nede ved den jyske grænse til Tyskland. Hjemmet har til huse i en dejlig gammel villa med udsigt over Flensborg Fjord, med egen idrætshal og let adgang til naturen er det et optimalt sted, for de 30 børn som hjemmet kan huse, at genvinde deres selvtillid og få overskud i hverdagen gennem leg og motion.

Julemærkehjemmet Hobro

Det andet julemærkehjem er placeret i Hobro i Østerskoven nær Mariager Fjord, som ligger i den nordlige del af jylland lidt nord for Randers. Her er der plads til 48 børn ad gangen, og man har derfor valgt at opdele hjemmet i tre afdelinger efter børnenes alder. Her oppe har hjemmet fokus på at hjælpe børn med trivselsproblemer, gennem sund kost, kammeratskab og motion. Der er rigtig gode omgivelser i form af Østerskoven og beliggenheden tæt ved vandet, også her har børnene mulighed for at dyrke motion i egen idrætshal og sportsplads.

Julemærkehjemmet Kildemose

Julemærkehjemmet Kildemose er det tredje hjem som julemærkefonden støtter. Det ligger i Ølsted som er en by lige syd for Frederiksværk. Ligesom hjemmet i Fjordmark, har dette hjem til huse en flot gammel villa med tilbygninger, så det kan huse op til 24 børn ad gangen. Hjemmet er placeret i smukke grønne omgivelser med træer og skråninger der fører ned til Roskilde Fjord. Her hjælper de også børnene med at genskabe troen på sig selv og vejleder til et liv med sund kost. De gør det omringet af andre børn der er i samme båd som dem, og som de over det 10-ugers forløb får mulighed for at knytte tætte venskaber med. Hjemmet har egen badebro ud til Roskilde Fjord, og om vinteren er der mulighed for børnene at bade i Frederiksværk svømmehal. De har ligeledes adgang til en multihal hvor de kan dyrke idræt.

Julemærkehjemmet Skælskør

Det fjerde og sidste julemærkehjem ligger i Skælskør. Der er det yngste af de 4 julemærkehjem, og åbnede i 1962 op for at hjælpe 48 nye børn hver 10. uge. De 48 børn er her i alderen fra 10-14 år, bor i 2-mands værelser fordelt på hjemmets 3 afdelinger. Det vigtigste her er at skabe “jeg-kan-oplevelser” gennem daglige fysiske udfordringer og sund kost. Det sender børnene hjem med helt ny udstråling og en forbedret livskvalitet.

Kilde: www.julemaerket.dk