Kunne du godt tænke dig at give børnene en pengegave til juleaften, så de både kan lære noget omkring penge, men også så de kan få en gave kommer til at vokse og vokse, så skal du læse artiklen her. For så vil du lære omkring et alternativ til aktier, som er blevet meget populært at give i gave til eksempelvis barnedåben, konfirmationer og lignende.

Crowdlending er nemlig blevet en helt ny investeringsform som efterhånden er ved at vokse i popularitet, og som giver et højere afkast end almindelige aktier gør. Derfor er det et glimrende alternativ til aktier, hvis du vil give en pengegave, men også gøre noget andet end du måske plejer.

Hvad er crowdlending?

Alternativ til aktier i gave, prøv crowdlending

Crowdlending er en ny investeringsform, hvor du kan få lov til at investere i lån. Når du investere i lån, så låner du helt konkret dine penge ud til andre, imod at de betaler pengene tilbage igen måned efter måned og du vil hvermåned få rentebetalinger samtidigt.

Måden du låner dine penge ud er at du igennem en crowdlending platform som eksempelvis crowdlending platformen Mintos hvor selve platformen fungere som en mellemand. Så alt du skal gøre er at oprette en konto på en af de crowdlending platforme du vælger, overføre penge til din konto på denne platform, og opsætte en auto Invest funktion som er beregnet til alle som ikke selv har forstand på at udplukke forskellige lån at investere i.

Hvor meget kan man tjene på crowdlending?

Når du i julegave, barnedåbsgave, konfirmationsgave eller andre gaver giver denne slags pengegave, så er det naturligvis for at få højest muligt afkast. Her kan du forvente at de fleste platforme giver et årligt afkast på over 10% om året, hvilket betyder at denne gave også vokser hurtigere end det gennemsnitlige afkast på aktier gør.

Der findes endda platforme som eksempelvis crowdlending platformen Fast Invest som giver afkast som er helt oppe på 16% om året, hvilket er noget af det højeste afkast på markedet, og uden tvivl et fint afkast. Især hvis man lader pengene stå i flere år, hvor de vil have en renters rente effekt og vokse igennem årene.

Er det en bedre gave end aktier?

Du skal forvente at det naturligvis er en anden type gave en du giver med aktier, og at der naturligvis også er en risiko. Disse platforme er ikke i Danmark, men de er dog utroligt sikre af de europæiske financielle regler, så hvis du ikke har ondt i maven over at overføre penge til udlandet, så kan du ihvertfald forvente et afkast som er højere end det gennemsnitlige afkast på aktiemarkedet.

Og så er det måske også lidt sjovere at give en gave som er lidt anderledes end andre typer gaver.