Man behøver ikke at give sokker væk i julegave hvert år. Der findes mange spændende alternativer, og her skal vi kigge lidt nærmere på nogle lidt mere alternative julegaveideer.

Giv en god oplevelse

Gaver behøver ikke at være noget fysisk. Man kan sagtens give gaver væk, der handler om oplevelser i stedet for ting. At give en oplevelse som et biografbesøg, en cafetur, et kroophold eller til og med en rejse er efterhånden blevet svært populært. Når du giver en oplevelse i julegave, så kan du også sørge for, at du selv tager del i opgaven. Det er også i de fleste tilfælde en langt mere bæredygtig julegave i stedet for at give noget nyt væk, der måske ikke bliver brugt. Da kommer du meget længere med en god oplevelse.

En oplevelse er en god alternativ julegave. Det er også den perfekte gave, som du kan give til nogen, der ikke ved, hvad de ønsker sig.

Giv en god investering væk i julegave

En lidt utraditionel julegave er at give en investering væk. På den måde kan man nemlig plante et frø til noget, der kan vokse over tid. En god investering kan nemlig godt være kilden til økonomisk uafhængighed, en passiv indkomst eller meget større økonomisk frihed. Derfor er en investering en meget tænksom gave, men det er også en, som man skal lægge en del arbejde i.

Hvis man for eksempel vil give aktier væk i julegave, så skal man sørge for at finde gode aktieanbefalinger. Dette kan man heldigvis finde information om mange steder online, men man kan også vælge at købe aktier i et selskab, som den man skal give gaven til, er glad for og tror meget på.

Man kan også give investeringer væk i form af kryptovaluta eller fonde. Hvad med at give en andel i en indeksfond til en, du er glad for? Det er en meget sjovere gave end at give et gavekort væk. En investering kan nemlig også blive udgangspunktet for flere gode investeringer i fremtiden.

En gave behøver ikke at koste noget

Man kan også vælge at give en gave væk, som i princippet ikke koster noget i hvert fald ikke i traditionel forstand. Det kan for eksempel være, at man giver i gave, at man tilbyder sig at udføre en tjeneste for den person, man skal give gaven til. Måske har personen lige brug for lidt hjælp til for eksempel rengøring af badeværelse eller køkken, eller måske kan du give en god omgang gulvskrub væk? Du kan også tilbyde dig at passe børn, så personen får noget fritid.