Traditionen tro er der masser af jule-TV i hele december måned. TV-programmet er i høj grad præget af julen, i form af film, serier og ikke mindst julekalendere. I år er der rigtig mange julekalendere på TV, men rigtig mange af dem er også genudsendelser. Det betyder at du i år har mulighed for et gensyn med en masse gode gamle klassikere. Lad os gennem årets julekalendere 2014  på TV. Se en samlet oversigt sidst i artiklen.

Julekalendere på TV2

TV2 har sørget for at der er julekalendere på alle deres kanaler hver dag fra den 1.-24. december. Der er noget for alle; børnene og de unge der stadig holder af Pyrus, kan se ham på TV2. På TV2 Fri og Charlie er der julekalender for de voksne og ældre. Mens TV2 Zulu har en lidt mere moderne udgave af en julekalender i form af ‘Under the Dome’ sæson 2.

TV2

I år kan du se eller genudse Pyrus – Alletiders Julemand på TV2. Første gang man stiftede bekendtskab med nisserne Pyrus, Kandis og Gyldengrød, var i 1994 i julekalenderen Pyrus – Alletiders Jul. I år er det den 3. julekalender der bliver vist, nemlig Pyrus – Alletiders Julemand, som er fra år 1997. Grundet den udvikling der har været i teknologien siden 1997, har man valgt at tilføje et nyt aspekt til julekalenderen og har lavet en app der hedder; Pyrus – Alletiders Juleræs, der giver børn mulighed for at bruge sin smartphone og tablet sammen med lågekalenderen.

TV2 Zulu

Hvis du er en af dem der følger med i de super fede serier der bliver vist på Zulu, så har de sørget for en helt fantastisk julekalender til dig i år. Fra den 1. december og en uge frem, bliver hele anden sæson af ‘Under the Dome’ vist. De sender 3 afsnit hver dag indtil ugen er gået og sæsonen er slut, derefter vides det ikke om der kommer en nu overraskelse.

De har også valgt at lave en kort humoristisk julekalender, der helt sikkert falder godt i spænd med det unge Zulu publikum. Den hedder Rødes første jul, og handler om en viking der vender hjem fra England, og ikke er helt klar til at forholde sig til julen og kristendommen og hvad der ellers følger med. Du kan se et nyt afsnit hver dag, fra 1. til 25. december.

TV2 Charlie

De seneste år har TV2 Charlie haft en kalendergave kørende i TV, så der hver dag har været en ny overraskelse hver dag i løbet af december måned. Det fremgår ikke af TV-programmet hvad overraskelserne er, men de garantere at det en række gensyn med sjove og populære tv-udsendelser gennem tiderne.

TV2 Fri

På TV2 Fri er der julehygge i frihuset. Hver dag byder værterne fra TV2 Fri på nye gæster, og julehygge med bagning, juledekorationer, julesnak og julehistorier.

Julekalendere på Danmarks Radio

Til forskel fra TV2 har DR langt flere julekalendere på hvert program, men de rammer også et bredt publikum. DR1 og Ramasjang og Ultra har fokus på julekalendere til børnene; genudsendelser, de normale programmer lavet i juleudgaver og den helt nye julekalender Tidsrejsen. Mens DR2 og DR Ultra viser julekalendere for de unge og voksne, i form genudsendelsen af den store succes ‘Yallarup Færgeby’ og den korte julekalender på DR3 ‘Fuckr med din jul’.

DR1

DR har produceret en helt ny julekalender til i år, så det er ikke lutter genudsendelser over hele linjen. Julekalenderen hedder ‘Tidsrejsen’ og handler om pigen Sofie, hvis forældre lige er blevet skilt og alt hun ønsker er at de finder sammen igen til jul. Hendes farfar har opfundet en Gyro, og hvis hun kan få den til at virke giver det hende mulighed for bøje og ændre på tid og sted, det giver hende forhåbningen om at hun kan bringe hendes forældre sammen igen. Samtidig møder hun drengen Dixie, som er ny i hendes klasse. Han ved en masse om hendes familie, som fremmede normalt ikke bør vide. Der er masser af drama og spænding til alle julens 24 dage i denne kalender.

DR2

På DR2 genudsender de den store succes Yallarup Færgeby, der tilbage i 2007 da den udkom skabte stor debat. Den tager rigtig mange tidspressende emner op, og er derfor meget relevant at sende netop i år. Den kommer omkring integrationspolitik, fri hash, terrorisme, sprog mm. Den handler om Hassan og Ali der gerne vil være ornli’ syge gangstere, og transformere deres lille by til et Florida lignende mekka, men det er ikke så let som de tror. Ali er sent udviklet og prøver at kompensere for sin størrelse gennem vold, stoffer og sex. Kalenderen er oprindeligt lavet som en Ramadankalender, der er derfor lavet 30 afsnit som se hverdag helt frem til 30. december.

DR3

På DR3 er der lavet et nyt lidt specielt koncept. De sender 5 minutter hver aften klokken 19, en meget kort sekvens om psykologisk manipulation og ukendte fakta om julen. Det er med vært Jan Hellesøe ved roret, og han møder hver aften en ny kendt gæst i en forladt kirke, hvor de tager en snak om alverdens ting. Blandt gæsterne du kan møde i løbet af december er; Thomas Skov, Suzanne Bjerrehuus, Sofie Lassen Kahlke, Mia Lyhne og Tobias Dybvad.

DR Ultra

På Ultra er der dømt julekalender for børnene. De sædvanlige kendte ansigter på kanalen medvirker i en række juleprogrammer. De kalder juleprogrammerne for JULTRA, og hver dag kan du se et afsnit både med Sofie og Bubber, og Store Nørd. Derudover sender de ‘Pingvinerne fra Madagascar’, hvor man følger en flok pingviner på tropeøen Madagascar. Hver aften genudsender de også dagens afsnit af ‘Tidsrejsen’ en time efter det er blevet sendt på DR1.

DR Ramasjang

På Ramasjang er der også tv for børnene. Der er Sebastians Jul med Sebastian Klein, der flytter ud på en bondegår hvor han skal passe dyrene for bondemanden, der holder ferie. Han synes også at dyrene skal føle juleglæden, så han går og hygger med alle dyrene på bondegården. Der bliver også sendt en julekalender der hedder ‘Den Lille Julemand’, der handler om at julemanden skal ud og finde sin afløser, da han skal på pension. Hvert 163. år skal der findes en afløser til julemanden, og julemaden udvælger den lille dreng Nicholas da han har et rent hjerte, men Nicholas er meget nervøs og bange for at flyve. Det er en rigtig god julekalender for de mindste. Den sidste julekalender på Ramasjang er ‘Jullerup Færgeby’ som er en 40 år gammel julekalender. Den skabte stor glæde blandt børn den gang den udkom, især er det kendt da Anton revnede sine bukser. Siden da er den blevet genudsendt mange gange, med lige stor succes hos de nye generationer.

Hele julens julekalenderprogram

TV 2
Kl. 20.00: Pyrus – Alle tiders Julemand

TV 2 Zulu
Kl. ca. 21.50 og 22.40: Under the Dome (premiere på 2. sæson)

TV 2 Charlie
Kl. 20.25: Kalendergave 1-24

TV 2 FRI
Kl. 20.25: Jul i Frihuset

DR1
Kl. 19.30: Tidsrejsen

DR2
Kl. 23.00: Yallahrup Færgeby

DR3
Kl. 19.00: Fuckr med dn jul

DR Ultra
Kl. 19.00: JULTRA – Sofie og Bubbers jul
Kl. 19.05: JULTRA – Store Nørdernes Julekalender
Kl. 19.15: Pingvinerne fra Madagascar
Kl. 20.30: Tidsrejsen (Aftenens afsnit fra DR1)

DR Ramasjang
Kl. 17.00: Sebastians jul
Kl. 17.10: Jullerup Færgeby
Kl. 18.00: Den lille julemand

Det var julen på TV. Nu har du et overblik over alle julekalender der bliver sendt på alle falder denne jul. Håber du kan finde noget du kan lide, ellers kan du se nogen af de gode julefilm på Netflix.