De 10 bedste børne julekalendere i TV nogensinde

af | dec 16, 2023 | Jul 2024, Julefilm | 0 Kommentarer

Har du børn er det helt sikkert at de elsker at se julekalender hele december måned. Hvis du gerne vil forkæle dine børn lidt ekstra, kan du med fordel købe en julekalender på DVD og vise et afsnit for dem hver måned. Vi har kigget på hvad der er de bedste børne julekalendre nogensinde, og lavet en top 10 liste. Vi starte med nummer 10 og slutter med nummer 1, som du kan se i bunden af indlægget.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

 

#10 Nissebanden I Grønland

Der er lavet 3 julekalendere om Nissebanden, og den første er helt tilbage fra 1984. Der er mange år mellem alle 3 Nissebanden julekalendre. Den næste, som er ‘Nissebanden i Grønland’ blev lavet i 1989, og den sidste Nissernes Ø er fra 2003.

Men det er Nissebanden I Grønland som indtager 10. pladsen på denne liste, da det klart er den julekalender der fortæller den bedste historie. Den handler om at den mystiske Agent A-38 henvender sig til Nissebanden og fortæller at Julemanden er blevet, og de må tage til Grønland for at finde ham, inden det bliver jul.

Man lærer en masse om Nissebanden, der består 5 nisser som alle har hver deres særheder. Lunte den risengrødselskende nisse, Puk det nye medlem af Nissebanden, Skipper sømandnissen der er lidt hård i tonen, Gemyse den flinke og omsorgsfulde og sidste men ikke mindst den gamle Hr. Mortensen på 844 år.

 

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

 

#9 Jullerup Færgeby

Jullerup Færgeby er den ældste julekalender der er på listen. Den er produceret helt tilbage i 1974. Den er med på listen fordi det er en rigtig klassiker, og selvom den er gammel er det en børnejulekalender i absolut topklasse. Det er det ikke mindst fordi den er lavet med dukker og har en fantastisk fortælling, der både er humoristisk og god.

Historien udspiller sig i Jullerup Færgeby, hvor man følger alle børnene i byen. Børnene har fundet et skattekort og de prøver ihærdigt at finde skatten inden juleaften. Der opstår en masse ting i den lille by, der gør deres skattejagt sværere.

Dukkerne man stifter bekedtskab med er blandt andet Anton der hele tiden revner sine bukser, Lille Knud og “44“. Udover det er der personer som buschaufføren der larmer, Hønen Magda der lægger æg alle vegne og mange flere sjove figurer som alle har betydning for historien.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her 

#8 Jul i Valhal

Jul I Valhal er efterhånden også en gammel kending, men den er dog kun fra år 2005. Det er en historie der handler om den nordiske mytologi, og har derfor en solid historie at bygge op omkring. Den har prominente navne som Martin Brygmann, Troels Lyby og Peter Frödin i store roller.

Sofie er en storbypige der slytter ud på landet til sin mormor, for at holde en sidste jul i Danmark inden hun skal flytte til udlandet med sin mor. Hun møder på sin mormors gård en dreng, og mormoren fortæller dem at skoven engang var hjemsøgt at nordiske guder, så de går sammen på udflugt for at finde nordiske guder og stendyssen der kan opfylde ønsker.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

 

#7 Krummernes Jul

Krumme var en af 90’ernes mest populære børnefigurer. Da der i 1996 blev lavet en julekalender med Krummerne fik den også stor succes. Det regnes som en af de mest sete børnejulekalendere nogensinde. Den har også kendte navne som Sofie Lassen-Kahlke, Dick Kaysø og Waage Sandø i store roller.

Der er kaos i familien krummernes hjem, og julen kommer som en kæmpe overraskelse som de slet ikke er klart til. Krummefar vil holde en stor jul, og Grunk sender breve til julemanden som han ikke kan læse, men det kan nisserne Stella og Nova. Hvem skal rede julen, det bliver et job for Krumme.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

#6 Bamses Julerejse

Det her er tivertifald en god julekalender, især for de lidt mindre børn er underholdingsværdien stor. Den er lavet ud fra formatet Bamses Billedbog, som i mange år kørte som Fjernsyn for dig om aftenen

Den 1. december dumber 3 ting ned i hovedet på bamse, men de er ikke til Bamse, Kylling og Ælling, nej det er nogle julemanden har tabt. Det bliver aldrig jul uden de tre ting som julemanden har tabt, derfor begiver de 3 venner sig ud på en lang og farlig rejse til Nordpolen, for at levere tingene tilbage til Julemanden.

#5 Jul på Kronborg

Julekalenderen er fra år 2000 og har alt hvad en god julekalender skal have, for at være spændende gennem alle 24 afsnit. Det er også en julekalender som Danmarks Radio har lavet, og endnu en af rigtig høj kvalitet.

I julekalenderne vil finansministeren sælge Kronborg til svenskerne, og det vil familien Juhl gerne forhindre. De bliver derfor nødt til at afholde et julemarked, for at se om de kan samle nok penge ind til at Kronborg kan forblive dansk. De får hjælp af blandt andet Holger Danske, Hamlet og slotsnissen. Elverkongen vil dog have slottet for sig selv, og skaber derfor store problemer for familien.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

#4 Pyrus

Pyrus er alletiders mest kendte nisse hos danskerne. Der er lavet flere julekalendere med ham og hans venner Kandis og Gyldengrød, som alle har været store successer på TV2. Det førte også til en Pyrus film med navnet Pyrus på Pletten. De 4 julekalender hedder:

  • Pyrus – Alletiders Jul
  • Pyrus – Alletiders Nisse
  • Pyrus – Alletiders Julemand
  • Pyrus – Alletiders Eventyr

I alle 4 historier følger man de 3 nisser, Pyrus, Kandis og Gyldengrød som holder til i rigsarkivet. Hver jul opstår der nogle problemer som de må løse inden det bliver juleaften. Det gør de ved hjælp af Gyldengrøds tryllebog, og de tryller sig ind i de mange historier for at finde spor.

#3 Absalons Hemmelighed

Absalons Hemmelighed bliver i år genudsendt på DR1, og den er bestemt en genudsendelse værd. Julekalenderen blev lavet og sendt første gang i 2006. Den er blevet genudsendt 1 gang i 2010, og nu får vi fornøjelsen af den igen i år. Den bliver som nævnt sendt på DR1, og det gør den hver aften kl. 19:30 og den bliver også sendt på DR Ultra et par timer tidligere, nemlig kl. 17:10. Det gør den af den simple grund, at de små børn i familien skal have mulighed for at se den inden de bliver trætte.

Den handler om den 12-årige pige Cecilie der bor ovenpå et stormagasin, med sin mor, far og 8-årige lillesøster som lider af en hjertesygdom. Cecilie er meget interesseret i Arkæologi, og under en udgravning til metroen opdager man en gård der har tilhørt Absalon, grundlæggeren af København. Hun hører om Absalons Hemmelighed og begynder sammen med drengen Hubert, at finde hemmeligheden, som måske kan helbrede hendes lillesøster fra hjertesygdommen.

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

#2 Jesus og Josefine

Jesus og Josefine er en julekalender fra 2003, som ikke bare har en helt ekseptionelt god historie, men også et have af gode sange som hele familien kan synge med på. Det er også en god julekalender fordi skuespillet i den er godt. Man har formået at samle et hold af rigtig dygtige skuespillere, som Bodil Jørgensen, Martin Brygmann, Ole Thestrup, Nikolaj Steen og mange flere.

Josefine er træt af at have fødselsdag juleaften og det beslutter hun sig for at ændre. I en rodebutik finder hun et lille krybespil der er magisk, og kan sende hende tilbage til den tid hvor Jesus levede. Hun bliver gode venner med Jesus, men hvad får det af betydninger for julen at hun rejser tilbage i tiden for at ændre på tingene?

#1 Brødrene Mortensens Jul

Nummer 1 på listen er Brødrene Mortensens Jul. Den udspiller sig i en lille lokal baggård, hvor man følger brødrene Mortensen og deres problemer med julen. De er begge forelsket i hver deres pige, men den ene er håbløst forelsket i den noget ældre Kaffe Hanne, som har et godt øje til en anden. Se hvordan hele julen ender for brødrene Mortensen og resten af beboerne på Muligvisvej.

Det er ikke bare sød og underholdende historie, som alle kan relatere til. Den er også for hele familien og der er masser af fantastiske sange som man kan sidde og synge med på i familien. Alle sangene er skrevet af den folkekære Bamse, og det er gode melodier og sjove tekster.

 

Se julekalender på Viaplay – Få 7 dage Gratis her

Det kan godt være du ikke er helt enig i rækkefølgen af listen, da jeg der har været lidt subjektiv. Men jeg har prøvet at være objektiv i udvælgelsen af de 10 julekalendere der er med på listen. Synes du at der mangler nogle på listen eller er nogle der ikke skulle være herpå, så kom endelig med din kommentar. Inden jeg slutter helt vil jeg lige gøre opmærksom på at du på dette link, kan se hvilke julekalendere der bliver sendt i TV i år.

Vi opdatere denne liste hvert eneste år, så du altid kan være sikker på at finde en opdateret liste her på Detjul.dk.