Selvom sommeren lige knap er gået på hæld endnu, så er der faktisk ikke ret lang tid til jul, når man lige tænker over det – og selvom nogen kan blive helt stresset bare af at tænke på julen, så er det en god idé at komme i gang i god tid. Julehandlen er én af de travleste perioder på året, og hvis man kan undgå at handle for meget ind i denne periode, så slipper man også for en masse stress over julen.

Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan købe ind i god tid – og de fleste butikker sætter gang i julen allerede efter efterårsferien, så der er rig mulighed for at forberede i god tid.

Køb julemad og julepynt før alle de andre

Nogle af de punkter, der for alvor kan skabe stress hen over julen, er pynten og maden, der begge skal gå op i en højere enhed for at skabe en hyggelig jul for alle deltagere. Julemaden kan man sådan set få året rundt, men det kan bedst betale sig at vente med at købe den, indtil man kommer hen i oktober – her er udvalget større, men køerne er stadig tilpas korte til, at man kan holde ud at handle i butikkerne. Når det kommer til julepynt, så har man sikkert allerede en masse i gemmerne fra tidligere år, men hvis man mangler noget nyt, så kan det også være en fordel at købe i starten af oktober. Her er udvalget stadig stort, og der står ikke 100 mennesker i kø foran den samme stand, når man skal udvælge de særlige effekter.

Køb julegaverne allerede i slutningen af oktober

Det kan virke åndssvagt for mange at lave ønskeseddel allerede i oktober måned, når der er to måneder til juleaften, men det kan være en rigtig god idé at bede folk om at gøre dette alligevel. Med en ønskeseddel i hånden har man nemlig mulighed for at shoppe alle julegaverne, inden julehandlen for alvor sætter ind, og det giver en stress-fri december måned, hvor man bare kan hygge sig med alt det, som julen indebærer.

Herudover kan man benytte sig af Danmarks største forbrugsfest – Black Friday – i slutningen af oktober, hvis man oven i købet gerne vil spare lidt på gaveindkøbene. Julegaverne er altid en stor post på budgettet, og derfor kan det være en god idé at gå på tilbudsjagt til Black Friday eller Cyber Monday.

Julen varer længe, men den behøver ikke koste mange penge eller være stressende, hvis man bare er ude i rigtig god tid.