Find det perfekte juletræ

af | dec 16, 2023 | Jul 2015, Jul 2024, Juletræet | 0 Kommentarer

Det perfekte juletræ er vigtigt for at kunne holde en perfekt jul. Det tager tid at finde det perfekte juletræ og det skal gerne gøre med hele familien, både så alle bliver tilfredse med træet og for hyggens skyld. Juletræet er også noget af det vi bruger aller mest tid på juleaften, og det vigtigste stykke julepynt i de danske hjem den 24. december. Derfor skal det være perfekt og her finde du ud af hvordan finder det perfekte juletræ.

Der er 3 måder at købe juletræ på:

  1. Du kan købe det online.
  2. Du kan købe det på en juletræsmark eller -farm.
  3. Du kan købe det i et supermarked eller et juletræsudsalg i byen.

Den nemme og effektive måde at gøre det på er online, og der kan du være sikker på at hele familien sidder med foran computeren og kigger på træet. Den lidt mere hyggelige måde, men også noget mere krævende, er ved at tage ud og fælde det på en juletræsfarm med familien. Sidst men ikke mindst kan du også tage ned i din lokale by eller supermarked og købe det udvalg de har der.

Juletræ online hos Plantetorvet

Jeg synes bestemt at man skal købe det online, hvis man gerne vil spare lidt tid i julemåneden. Ikke mindst på grund af den måde man kan handle juletræer hos Plantetorvet. Plantetorvet har de sidste par år gjort det meget nemmere at købe og finde det perfekte juletræ online. De filmer hvert år en kort video med alle de juletræer de sælger, og så ligger de den op på deres hjemmeside så du kan se dit juletræ fra alle vinkler inden du køber. Prøv selv om du kan finde det perfekte juletræ på Plantetorvet.dk


Du kan også købe dit juletræ på Alttiljul.dk, de tilbyder dog ikke samme funktion som Plantetorvet der giver dig mulighed for at se en video af netop det juletræ du køber, inden du køber det. Du kan se et enkelt billede af juletræssorten, men det er ikke nødvendigvis det du får.

Juletræ fra marker eller farme

Den anden mulighed der er for at købe juletræ, er at tage ud på en af de mange juletræs marker eller farme om man vil, der ligger rundt omkring i landet. Det er en god måde at få en hyggelig dag ud af det, sammen med hele familien, og så får man oveni købet også lov til selv at fælde sit juletræ.

Hvis du ikke lige ved hvor du har mulighed for at finde en sådan fæld-selv mark med juletræer, så er der en hjemmeside der kan hjælpe dig. Fældselvjuletræ.dk er en hjemmeside der har samlet en oversigt over alle de steder i Danmark, hvor du selv kan tage ud at vælge og fælde dit juletræ. Der er et komplet Danmarks kort hvor alle fæld-selv stederne er markeret.

Juletræ i byen

Den sidste måde, som mange nok benytter, er at tage ned i det lokale supermarked eller byggemarked, hvor de som regel altid sælger juletræer. Ulempen ved netop dette er at man ikke altid kan se hvordan juletræet ser ud inden man køber det, da det ofte er pakket ind i net på forhånd.

Hvilken type juletræ?

Der findes forskellige juletræstyper, altså forskellige træsorter. I Danmark benytter man sig mest af Nordmannsgran og Rødgran. Der findes dog også juletræer i sorten Ceder, og i takt med at det for mange er blevet vigtigt at juletræet passer ind i hjemmets stil, er man begyndt at bruge alternative juletræer.

Nordmannsgran juletræ

Nordmannsgranen er det mest brugte juletræ i Danmark og resten af Europa, da det er den sort der er nemmest at dyrke og oftest den der er bliver pænest. Det kan blive op til 30 meter højt, men da man oftest bruger det som juletræ, bliver de kun 150-250 cm højt. Læs mere om Nordmannsgran…

Rødgran juletræ

Selvom Nordmannsgran er det mest brugte juletræ i Danmark, så er det altså klart Rødgran vi har flest af. Rødgran er nemlig det mest almindelige skovtræ i Danmark, så der er stor sandsynlighed for at du støder på dem når du er i skoven. Rødgranen er egentlig det oprindelige Danske juletræ, men er blevet overhalet af Nordmannsgranen. Læs mere om Rødgran…

Ceder juletræ

Cedertræer kan også bruges som juletræer. De er dog noget mere tyndgrenet end de 2 ovennævnte sorter, hvilket betyder at de fungere knap så godt som juletræ. De er gode hvis man bare ønsker et lille juletræ, der kan stå i et hjørne hjemme i stuen. Du kan købe Cederjuletræer på Plantetorvet.dk.

Alternative juletræer

I moderne hjem er det ofte at et almindeligt juletræ ikke passer ind, derfor er der efterhånden meget brugskunst som kan erstatte et juletræ. Det kommer selvfølgelig an på hvem man er, og det er langt fra alle der vil synes det er en god ide. Jeg er her kommet med nogle forslag til alternative juletræer.

Nu burde du være rustet til at finde det perfekte juletræ til din juleaften. Held og lykke med det, og god jul og godt nytår 🙂