Skal du give en julegave til en studerende, eller er du selv studerende, som mangler nogle gaveidéer? Som studerende sidder man ofte stramt i det økonomisk, og der er derfor mange gode ting, som man kunne have brug for i sin hverdag, men som man måske ikke selv har råd til at købe. Denne artikel kommer med eksempler på, hvad du kan købe til den studerende i julegave. På denne måde behøver du ikke stresse over idéerne til julegaverne og kan undgå julestress.

Den praktiske gave

Når man køber gave til den studerende, er det en god idé at overveje brugbare og praktiske gaver, som den studerende måske ikke selv har råd til at købe. Det kommer selvfølgelig an på, hvad den studerende står og mangler, som er praktisk. Men dette kunne eksempelvis være et tørrestativ, en regnjakke til de våde måneder eller andet praktisk til hjemmet, som de lige står og mangler. Hvis du har besøgt deres hjem, kan det være, du har observeret noget, som de lige står og mangler.

Gave til selvforkælelse

Der er ikke råd til meget selvforkælelse, når man er studerende, og derfor er dette en god idé som gave. Det kan eksempelvis være et gavekort til en tur i biografen, en tur ud at spise eller en tur til frisøren. Denne selvforkælelse vil den studerende helt sikkert værdsætte i deres ellers økonomiske stramme hverdag.

Køb noget personligt

Har den studerende nogle hobbyer, som du kender til? Måske personen maler, er vild med spil eller noget helt tredje. Køb noget, som passer ind i hans eller hendes hobby, og de vil helt sikkert værdsætte, at du har tænkt over, hvad de ville kunne bruge i deres hverdag.

Den kræsne studerende

Er der tale om en kræsen studerende, så er det ikke sikkert, at denne person værdsætter en praktisk gave eller et gavekort til noget tilfældigt, som de alligevel ikke ønsker sig. Derfor er det altid en god idé at spørge efter en personlig ønskeliste, så den studerende selv kan give nogle ønsker, som de kunne bruge i deres hverdag. På denne måde undgår du også, at den studerende skal ud og bytte din gave.