Julehistorier for børn, voksne og på engelsk

af | dec 16, 2023 | Jul 2024 | 0 Kommentarer

Julen handler om hygge og hvad er mere hyggeligt end at lytte til en god julehistorie, men man nyder en kop julete og spiser brunkager og klejner. Vi har her samlet en liste over nogle af de bedste julehistorier og juleeventyr, som du alle kan høre helt gratis hos Storytel i 14 dage.

Gratis julehistorier på e-bog og lydbog

Vil du gerne lytte til eller læse en gratis julehistorie i december måned, så findes der forskellige steder du kan gøre det. Alt efter om du leder efter julehistorier til voksne, børn, i 24 afsnit, så kan de findes på nedenstående streamingtjenester.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her

Klassiske julehistorier for alle

Der er et par klassiske julehistorier vi støder på år efter år, og da julen jo er en traditionsbunden tid, høre vi gerne historierne år efter år. De julehistorier du skal kende har vi samlet her.

Peters Jul

Peters Jul lydbogDen første er den danske julehistorie Peters Jul. I virkeligheden er det jo et digt, men går altså under kategorien julehistorier, fordi det er et digt der fortæller en god historie. Peters Jul handler om drengen Peter, som er fra en velstillet familie. Vi følger hele hans jul frem til hellig trekroner hvor juletræet er visnet og bliver kørt væg.

Peters Jul kan høres gratis som lydbog hos Storytel og det endda i 2 forskellige udgaver. Udgaverne er af samme forfatter, nemlig Johan Krohn, men den ene er med en kvindelig oplæser: Julie Carlsen og den anden med en mandlig oplæser: Johannes Møllehave.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her


Et Juleeventyr

A Christmas Carol - Et JuleeventyrEt Juleeventyr er ikke en dansk klassiker, men det er dog en klassiker. Oprindeligt er den engelsk og skrevet af den kendte forfatter Charles Dickens. Originaltitlen er “A Christmas Carol” og bogen blev første gang udgivet i 1843, og har siden da vundet mere og mere popularitet verden over.

Julehistorien handler om en bitter gammel mand som elsker at tjen penge, men synes at julen er noget pjat. En aften få han af vide at han natten til juleaften den 24. december, vil få besøg af 3 ånder. De 3 ånder er fortidens, nutidens og fremtidens ånder og de får givet en ordentlig lærestreg. Du kan høre den som lydbog gratis hos Storytel, både i en engelsk og dansk version.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her


Julehistorier for børn

I hjem med børn er mange elementer i julen mest af alt for dem. Børn elsker julekalender, det søde slik, gaverne, men et godt juleeventyr falder også i god ord hos de fleste børn. Her under har vi fundet de bedste juleeventyr for de mindste.

Kaptajn Bimses Jul

Kaptajn Bimses julEt dejligt letforståeligt børneeventyr i 24 afsnit, der handler om Anna og Kaptajn Bimses rejse til fedtegravens slot, hvor de holder ul med en lang række sjove figurer og skabninger. Blandt andet møder de Goggeletten, Bøvernikken og Slotsspøgelset på slottet.

Det er en sjov og underholdende julehistorie, om kan høres et kapitel om dagen hele december eller sættes på når tiden er der til det. Du kan høre historien gratis hos Storytel i 14 dage, med en prøveperiode uden binding.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her


Jul med Pippi og Lotte

Jul med Pippi og Lotte

Her får du 2 fantastiske julefortællinger i en. Vi møder to af Astrid Lindgrens populære figurer, den stærke og altid glade Pippi Langstrømpe, og den lille søde Lotte der holder jul sammen med sin familie. ulehistorierne er indtalt af de to danske kvindeliige skuespillere Ellen Hillingsøe og Jette Sievertsen.

Pippi har plyndret juletræer og holder en kæmpe jul for alle hun kender. Hun har ikke bare sørget for et Villa Villa Kulla fyldt med julepynt, men huset er også fyldt med gaver til alle gæsterne. I Lotte kan næsten alt, er der problemer med at finde et juletræ, men her træder Lotte til og redder julen fra katastrofen.


Julens Helte

Julens HelteJulens Helte er også en julekalender på lydbog. Den er nemlig i 24 afsnit, som mankan vælge at høre et ad gangen gennem december måned, men kan man ikke vente kan man jo bare snyde og høre flere kapitler ad gangen. Den findes også som e-bog hos Storytel hvis man i stedet ønsker at læse den højt for sig selv eller børnene.

Historien handler om pigen Line der flytter med sin familie til et nyt sted. Det nye hus er fyldt med spas og løjer, så der må være nisser på spil. En dag holder alle løjerne dog op og Line tænker at der må være noget galt. En spændende og sjov julefortælling for børn fra 5-års alderen.


Iqbal Farooq – Den lede julestjerne & Den sorte kebabbimmer

Iqbal Farooq julehistorieIqbal Farooq er blevet en af de mest populære børnebogserier i Danmark i løbet af de seneste år. Den er sågar blevet filmatiseret. Her er en julehistorie om Iqbal Farooqs eventyr og hvad han kan opleve i julemåneden. Lydbogen er oplæst af Manu Sareen.

Den handler om Iqbal Farooq og hans familie der har hjemme på Blågårdsplads på Nørrebro. Der sker alverdens ting i familiens lejlighed og i julehistorien støder vi blandt ander på en julestjerne der ikke er helt hvor den bør være og en julemand der ikke har helt rent mel i posen. Iqbals far er på jagt efter Danmarks største og flotteste juletræ, da det nu er første gang familien holder jul.


En julehistorie og så alligevel ikke…

En Julehistorie og så alligevel ikkeDenne bog findes både som e-bog og lydbog. Rigtig nok som titlen antyder, er det både en julehistorie, men det er også ikke en julehistorie. Den er skrevet af Kim Fupz, der er kendt for at skrive gakkede bøger med meget humor, som alle aldre kan være med på.

Bogen tager det lidt skøre og alligevel relevante spørgsmål op, hvad laver nisserne når det ikke er jul? Man ser dem ikke resten af året, for dem starter det første december og slutter den 24. december, men hvad laver de så? De bliver bare lukket ude i kulden!?


Jul hos Pedersen

Jul hos PedersenPedersen og Findus er en klassisk tegneserie for børn i Danmark. Den har kørt i TV i mange år, men også bøgerne har været populære. Nu kan du høre historien om julen hos Pedersen og Findus og hvordan de tackler de udfordringer der høre med til julen.

I historien har Pedersen og katten Findus styr på de fleste juleforberedelser, der mangler blot juletræet og julemaden. Pedersen er så uheldig at forstuve foden og kan derfor hverken tænke på juletræ eller julemad. Det bliver Findus godt sur over, men når de mon at få styr på de sidste ting inden juleaften?


Jul i Zoo

Jul i ZooI bogen lære vi hvordan alle dyrerne i zoologisk have holder jul sammen. Men vi møder også bjergfolkene der bor i ugletårnet, men ingen kan se dem for de er nemlig usynlige. Direktøren i zoologisk have vil rive tårnet ned og det truer bjergfolkenes hjem, men heldigvis kommer der en gårdnisse forbi som er fuld af gode ideer, og han skal nok hjælpe dem med at få sat en stopper for nedrivningen.

Denne bog findes både som e-bog med massere af flotte billeder og som lydbog, så man kan lytte og slappe af til historien med en god kop te og en småkage. Jul i Zoo er en rigtig hyggelig fortælling for hele familien.


Julehistorier på engelsk

Vi har skrevet nogle gode julehistorier herhjemme i Danmark, men nogle af de bedste er skrevet af engelske forfattere. Derfor har vi også fundet nogle af de bedste julehistorier på engelsk, som du fortsat kan høre eller læse hos Storytel. Og så er der også meget julestemning over en julehistorie på engelsk.

A Christmas Carol

A Christmas Carol - Et JuleeventyrVi har været inde på denne julehistorie under julens klassikere, men der var den med dansk tale. Den findes også med engelsk tale. På dansk hedder den “Et Juleeventyr”, men på engelsk hedder den “A Christmas Carol”. Den er skrevet af den verdensberømte forfatter Charles Dickens og blev udgivet helt tilbage i 1843, men har siden været en af julens mest populære julehistorier.

Den handler om en gnaven gammel mand der får besøg af fortidens, nutidens og fremtidens ånder natten før juleaften. De formår at give ham en lærestreg og sætte perspektiv på hans liv.


Christmas under a starlit sky

Christmas under a Starlit SkySæt dig godt til rette med noget lækkert juledrik og julesnack, for dette er en rigtig romantisk julefortælling. Stemningen når læser denne e-bog er helt fantastisk, en rigtig julehistorie der tager udgangspunkt i et realistisk stab af personligheder.

Den handler om den lykkelige familie der er bestyrer af et hotel, der har sin storhedstid i julen. Man følger familien, gæsterne og alle de hyggelige stunder på det hyggelige hotel. Men romanen er ikke problemfri og som altid er der ting der skal løses inden julen ender lykkeligt.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her

Letters from father christmas

Letters from father christmasMange tror fejlagtigt at det eneste J.R.R Tolkien har skrevet er Ringenes Herre, for det uden sammenligning er den største succes af Tolkien, men måske også en af verdens største successer. Tolkien har skrevet mange andre rigtig gode bøger, som er blevet udgivet både før og efter Ringenes Herre. Denne er en af dem.

Bogen er oprindeligt skrevet af Tolkien til hans egne børn, som en god fortælling ved juletid. Nu kan du selv læse Tolkien breve fra julemanden op for dine børn, eller i dette tilfælde blot sætte lydbogen på afspil.

Find historien på Mofibo – Få 30 dage gratis her


Det var 12 af de bedste julehistorier der findes. Der er noget for dem der vil høre klassiske julehistorier, der er julehistorier for børn og julehistorier på engelsk. Vi håber du har fundet nogle julehistorier du og din familie har lyst til at høre i december måned.

Dette er blot et udpluk af de julehistorier du kan finde på Storytel. Husk du kan prøve Storytel gratis i 14 dage uden binding. Er der nogle julehistorier du vil anbefale til de andre her på siden, så skriv gerne en kommentar herunder.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *