Tænkte det kunne være sjovt at lave et dagligt indlæg hele december, hvor jeg skrev hvad der er sket af historiske ting på netop denne dag og hvilke traditioner der er for hvert enkelt dag. Så hvis du er nysgerrig for at finde ud af hvilke interessante ting der er sket i december måned i årenes løb, så følg med her. I dag er det første december, så logisk nok vil jeg starte med disse indlæg i dag og fortsætte måneden ud.

1. december

Det er årets 335. dag, medmindre det har været et skudår som det er hvert fjerde år, så vil det være årets 336. dag. Dagens navn er Arnold, der er lidt mere end 500 danskere der har navnet Arnold, og derfor deler navn med denne dag.

Årlige internationale ‘Aids dag’

Det også den årlige internationale ‘Aids dag’, som er fastlagt af WHO og er dagen hvor mange går sammen om at støtte kampen mod aids. Aids dagen er anerkendt af FN, og bliver markeret rundt omkring i verden ved salg af den røde aids sløjfe. Det er meget forskelligt hvordan Adisdagen bliver markeret, men mange steder går aktivister på gaden, for at støtte kampen mod hiv- og aidssmittede og andre steder viser man sin støtte ved at lave flotte fremstillinger af den røde aids sløjfe. Køb aids sløjfen her.

Rød Aids sløjfe

Andre bemærkelsesværdige begivenheder 1. december

  • 1806 – H.C. Andersen udgiver sin første bog med eventyr.
  • 1913 – Bilproducenten Ford, udkommer med det første automatiske samlebånd og revolutionerer bilindustrien.
  • 1939 – Filmen “Borte med Blæsten” har præmiere i New York. Filmen var på daværende tidspunkt din længste af slagsen og en af de første store film der udkom i farve. Den blev nomineret til  Oscars og vandt 8 af dem, bl.a. for bedste film.
  • 1953 – Det aller første nummer af Playboy udkommer, og indeholder nøgenbilleder af Hollywood stjernen Marilyn Monroe.
  • 1991 – Julekalender succesen “The Julekalender” bliver vist første gang i TV. Den er lavet af komikertrioen De Nattergale. Køb The Julekalender her.
  • 2006 – TV2 lancerer Danmarks første 24-timers nyhedskanal TV2 News
  • 2009 – Lissabontraktaten træder i kraft.