Kalenderlys dekoration inspration – Sådan gør du!

af | dec 16, 2023 | Jul 2024, Julepynt | 0 Kommentarer

Hvordan lave man en god kalenderlyd dekoration? Det er nemt og du kan faktisk gøre det ret billigt. Det kræver ikke de helt avancerede redskaber at lave, og du bestemmer helt selv hvor meget du vil gøre ud af den. Før du går i gang er der nogle ting du skal have. Herunder kan du se en liste over de ting du skal bruge til at lave en flot kalenderlys dekoration.

 • Kalenderlys. Kan købes i dit lokale supermarked.
 • Ler.
 • Gran.
 • Pynt og dekorationer efter eget valg. Længere nede i artiklen kan du få ideer.

Mange familier har et kalenderlys stående hjemme i stuen hele julemåneden, så man kan holde øje med hvornår det bliver juleaften, som plejer at være et samlingspunkt for hele familien. Derfor er det godt at præsentere kalenderlyset på en flot måde, der giver julestemning i huset. Det kan man gøre ved at lave en flot dekoration af ler, gran og diverse pynt rundt om kalenderlyset. De 3 ting, som nævnt ovenfor, du først og fremmest skal have fat i er et: kalenderlys, en pakke ler og et bundt gran. Dernæst kan man vælge at tilføje noget ekstra pynt, så det ikke bare ser ud som om kalenderlyset står oveni en bunke gran. Der er mange former for julepynt og juledekorationer man kan bruge, det er helt op til en selv.

Pynt til kalenderlys dekoration

Du kan vælge både at købe julepynt og at gå ud i naturen og finde ting, jeg vil vædde med at du kan finde masser ved bare at gå ud i haven og kigge. Men lad mig starte med nogle forslag til hvilke ting du kan købe og bruge i din kalenderlys dekoration. I listen nedenfor kan du finde mine forslag til dekorationer og link til en hjemmeside hvor du kan købe disse dekorationer.

 • Naturdekorationer. Som jeg var inde på tidligere, og som jeg vil komme ind på igen under gratis dekorationer, så er naturdekorationer et oplagt valg at benytte sig af. På linket ovenfor kan du få en pose med diverse naturdekorationer, der gør dit kalenderlys meget mere spændende at se på.
 • Røde bær. Ja vi er stadig i natur afdelingen, men røde ilexbær er en klassiker at bruge i juledekorationer. Den giver noget kontrast til den grønne gran, og så skaber farven rød jo altid julestemning. Du kan evt. supplere med nogle glimmerbær, det giver endnu mere kontrast og sprælsk juledekoration. Alle disse bærdekorationer er lavet med ståltråd, så de kan sættes godt fast i leret.
 • Nisser. Julens hovedperson er nissen. Det er den der skaber glæde for børnene, den bliver brugt som julepynt, man laver grød til nissen på loftet, der er rigtig mange gode associationer til nisser, derfor skal de også med i juledekorationen. Køb nogle nisser med en snor i, der er lavet til at hænge på juletræet eller andre steder, og så gå ud i naturen, find en gran du kan stikke i leret og hænge nissefar og nissemor på.

Gratis pynt til juledekorationen

I Danmark bruger  vi generelt rigtig mange redskaber fra naturen i vores juledekorationer og som julepynt på træet. Nogle af de ting køber vi i supermarkedet eller julehandler, men i virkeligheden kan vi bare gå ud i naturen og finde dem, og tage dem med hjem helt gratis. 

 • Kogler bruges rigtig ofte som julepynt, båd på træet og i dekorationer. Jeg vil vove og påstå du kan finde nogle i din egen have eller din nabos have, ellers må tage i skoven eller parken.
 • Agern skaller er rigtig nemt at bruge i juledekorationer, da det har en lille stilk for enden der gør at man nemt kan sætte det ned i leret. Du vil som regel kunne finde agern skalle ude i naturen, sågar i din egen have hvis du har et egetræ stående. Du kan både bruge skallerne og skallerne med agern i. Hvis du kan finde nogle skaller med agern i, kan du male dem i forskellige farver for at skabe lidt liv til juledekorationen.
 • Gran er et must-have i en kalenderlys dekoration. Det er med til at dække store dele af leret, som man jo ikke gider og se på, og samtidig er gran en stor del af julen. Det dufter godt, det er har julefarve og det minder os om juletræet med sin pynt.
 • Grene kan bruges til forskellig juleudsmykning. Det kan bruges som jeg har beskrevet tidligere i artiklen, det kan også bruges til at hænge lyskæder op indenfor eller skabe en anden form for dekoration.
 • Mos. Det kan være en god ide at ligge mos helt oppe om roden på kalenderlyset, da mos er meget fugtigt og svampet, og hvis du en dag skulle glemme at slukke kalenderlyset er der endnu mindre risiko for at der går ild i mosset.

Har du flere forslag til hvordan man kan tilføje noget ekstra pynt til sin juledekoration, og gøre den unik i forhold til alle de andre dekorationer der findes derude. Skriv gerne en kommentar med dine erfaringer og forslag til hvad man kan gør, da vi alle sammen gør tingene forskelligt, og vi kan få meget ud af at lære hvordan andre gør det.