Står du og skal bruge et akut lån, så er det ofte der hvor man kommer til at træffe nogle af de dårlige beslutninger, fordi man ikke er sikker på hvad man præcist skal kigge efter, når man skal bruge pengene her og nu. Ofte så ender det også med at man bare tager den første der kan udbetale pengene indenfor 24 timer og derfor bliver det ikke altid det bedste lån derude. Derfor at vi en lille guide med 3 hurtige men simple tips, inden du kommer til at låne penge det forkerte sted. Og så også et ekstra lille tip. Lån penge akut udelukkende hvis du virkeligt ikke kan vente til du har sparret op.

lån penge akut

Kig efter ÅOP når du låner penge på nettet

Når du skal kigge efter de forskellige lånetilbud på nettet, så er det vigtigt at du kigger efter ÅOP på de forskellige lån. Det er ikke altid nemt at gennemskue hvor meget et lån koster, hvis du ikke kigger på ÅOP som står for de årlige omkostninger i procent, og det gør også at man ofte ikke ser hvis der er nogle ekstra omkostninger. Men i Danmark så er alle låneudbydere forpligtet til at vise den ÅOP man får når man optager et lån hos dem, og derfor er det meget lettere at holde styr på hvilket lån der er mest interessant for netop dig. Når der er en høj ÅOP så kan det enten være fordi renten er høj eller fordi der er nogle oprettelsesgebyrer, så kig lige efter hvad årsagen til at ÅOP er høj.

Betal lånet tilbage før tid

lån 1000 kroner

Hvis du har optaget et lån og du har mulighed for det, så bør du altid betale lånet tilbage før tid, så du slipper for at betale alt for mange renter. Der er nemlig ret mange penge at spare ved at komme i gang med nogle ekstra afbetalinger, og hvis der er en høj rente på lånet så kan det blive ret mange penge du spare på det. F.eks. hvis du tager et lån på 1000 kroner så læg mærke til om du kan betale lånet tilbage før tid, hvilket hos nogle låneudbydere koster et gebyr og hos andre ikke gør.

Betal altid dine lån til tiden

Det er altid en god ide at betale dine lån af til tiden, da der ofte er en hel masse ekstra gebyrer ved at betale lånene tilbage for sent. Det er ikke unormalt at der er gebyrer på mellem 100 og 300 kroner for hver gang man får en rykker, hvilket på et lån der koster 1000 kroner er mange penge ekstra at betale, hver gang man ikke betaler til tiden. Derfor bør du altid sikre at du sætter dine betalinger ind på din budget konto, så du automatisk får betalt dine regninger til tiden og undgår alle de dumme rykkere som du ikke får noget for alligevel.