Julen er en tid hvor man samler familien. Man laver juledekorationer, julepynt, konfekt, spiller spil mm. Juledekorationerne spiller en stor rolle, og det er som regel noget man som forældre og børn godt kan sidde og hygge sig med i et par timer. En af de juledekorationer man hvert år laver er adventskransen. Den skaber et stabilt samlepunkt for familien hver søndag hele december måned, hvor man kan sidde og hygge sig med noget kaffe og kage imens man nyder flammerne fra adventslysene.

Det er hyggeligt at benytte sig af modellen hvor man laver sin egen adventskrans med sine børn, og evt. resten af familien, men det kan også være tidskrævene, svært og dyrt at lave en adventskrans. Jeg vil her præsentere dig for to måder hvorpå du kan lave en adventskrans, der er den kompliceret måde som giver et flot og unikt resultat, og så er der den simple måde som alle kan være med på, men som måske bliver knap så flot.

Den komplicerede adventskrans

I stedet for at komme med en lang forklaring i tekst format, på hvordan du laver en flot og avanceret adventskrans, synes jeg du skal se denne video hvor det bliver gennemgået step-by-step hvad du skal gøre.

Du skal bruge nogle forskellige ting til at pynte kransen med, hvad du bruger er op til dig selv. Det eneste krav der er til den pynt du bruger her er at du enten skal kunne sætte det fast med den ståltråd du vikler om kransen, eller der skal være noget ståltråd du kan sætte det fast i kransen med. Få inspiration til pynt i videoen eller læs videre her for nogle gode forslag. Du skal selvfølgelig også have fat i nogle adventslys og der skal være et spyd i bunden af disse lys, så de sidder fast i kransen. Du kan få lys med spyd her. Det var ikke let at finde et sted hvor man kan købe en krans online, men det lykkedes og du kan købe det lige her. Du kan også gå ned i dit supermarked hvor de måske har en, eller i en hobby eller blomster forretning.

Den simple adventskrans

Der findes flere variationer af den simple udgave, nogen er mere simple end andre og man kan også finde på sin helt egen variation af den simple adventskrans. Brug de informationer jeg kommer med her til at lave din helt egen adventskrans, og benyt også videoen ovenover til inspiration, så du får en adventskrans bliver så pæn som mulig.

Som sagt kan du lave en simpel adventskrans på mange måder, jeg vil komme med 2 forslag til hvad du kan gøre. Videoen ovenover viser hvordan du laver den med naturkrans og ståltråd, som er en proces der godt kan tage lang tid og ikke giver mulighed for hele familien at deltage i det, fordi det er et en-mands job. Du kan lave en adventskrans der minder meget om den ovenover i fremgangsmåde, men i stedet for at samle gran og andet grønt med ståltråd, samler du det med ler. Ligesom du laver kalenderlys dekoration med ler, kan du også gøre det med din adventskrans. Du kan bruge den resterende ler fra kalenderlys dekorationen, eller købe en pakke ler i dit lokale supermarked som ikke koster med end 7 kroner. Du starter med at forme leret til en ring og derefter stikke de 4 adventslys ned i leret, så de sidder godt fast og du ved der er plads til dem. Derefter er det bare at slå sig løs med udsmykningen af kransen, jeg vil anbefale at læse indlægget om ‘Kalenderlys dekoration’ for at få inspiration til pynt du kan bruge i adventskransen. Denne form for adventskrans giver dig ikke mulighed for at hænge den op, hvis du er vil det skal du holde dig til den kompliceret udgave.

Den anden måde du kan lave en simpel adventskrans på, er den mest simple måde der findes. Du skal bruge fire adventslys, se et stort udvalg her, du skal bruge en form far fad eller plade, og mere behøver du i virkeligheden ikke. Placer de 4 lys på fadet og du har en simpel adventskrans. Det er selvfølgelig rigtig kedeligt, så komplementer med lidt af den julepynt du og læg det rundt om lysene. Det kunne være lidt glimmer eller lidt små grankviste. Du kan også gå ud i haven og benytte dig af naturens julepynt.

Der er ikke noget mere hyggeligt, end at sidde sammen med sin familie og lave adventskranse, og der kan hurtigt gå mange timer med det, hvor alle hver især i familien får lavet hver sin adventskræns.