De fleste danske familier spiser risalamande juleaften. Mange af dem vælger at kombinere det med en form for mandelgave. Det er dog ikke alle, der er enige om hvordan en mandelgave skal være. Det behøver dog ikke at være en seriøs gave. Det kan sagtens være en sjov gave, som ikke har kostet et specielt højt beløb.

Der er ikke just en stor enighed om mandelgaven blandt de danske familier. I langt de fleste familier har de dog en tradition om at have mandelgave hvert år. I nogle familier er det endda den samme gave hvert år. I andre familier er der en ny gave hvert år, så det ikke bliver det samme. Det er helt op til hver enkelt familie.

Skal du finde god mandelgave?

Er det dig, der har fået til opgave at finde en god mandelgave i år? I så fald har du et væld af muligheder. Det er dog ikke kun godt, men kan faktisk også være en negativ side. Det er nemlig med til at gøre det svært at vælge en god gave. Du kan dog være helt sikker på at du kan finde en gave, du mener er den helt rette.

Hvis det er noget, du føler, du har svært ved, så er det en god idé at tage højde for hvem der skal deltage på aftenen. Hvis der kun er tale om én gave, så skal den meget gerne passe til alle, der deltager. Det betyder at den også gerne skal passe til både børn og voksne, hvis der både er børn og voksne med i kampen om gaven.

Det er dog vigtigt, at du ikke tror, at det skal være en dyr gave. Det er slet ikke pointen med en mandelgave. Det skal blot være en gave, der passer godt til det lille indslag, som det reelt set er. Det er også derfor, der er mange danske familier, der bruger marcipangrisene, som er én af de mest traditionelle typer mandelgaver.

Du kan prøve at finde en sjov gave

Hvis du gerne vil lave lidt sjov, så kan du med fordel vælge at finde en sjov mandelgave. Som der også er givet udtryk for tidligere, så behøver det ikke at være en seriøs gave. Det kan sagtens være en drillende gave, hvis du har lyst til dette. Hvis du har fået til opgave at vælge en mandelgave, så er det op til dig at vurdere.

Der er rigtig mange muligheder. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så er noget godt til ganen altid et godt bud. Hvis du ikke vil være på den sikre side, så er det selvfølgelig også helt fair. Det kan dog skabe lidt stemning, hvis du forsøger at finde en sjov gave. Du skal dog passe på med at den ikke bliver for upassende.

Endvidere bør det nævnes at du ikke skal føle dig forpligtet til at købe en dyr mandelgave. Ofte koster en mandelgave ikke mere end maksimalt et par hundrede kroner.