Det der kendetegner julen for de fleste, er den familiære hygge der skabes. Men hvordan finder du egentlig mere tid i en ellers travl hverdag alene fordi der skal prioriteres at julehygges.

Bøj lidt på de normale regler – det er okay

Det kan være svært nok at nå det hele i en hel normal hverdag. Ungerne skal til fritidsaktiviteter og arbejdet skal stadig passes. Når alle er hjemme, skal der laves mad og bades før man atter hopper i seng og afslutter endnu en dag. Så hvordan kan man egentlig få tiden til al den julehygge vi også gerne vil have presset ind i december.

Det hele handler om prioriteter, for det er ganske enkelt ikke muligt at hive flere timer ud af døgnet end de 24 timer der er givet os. Derfor bør vi sætte os ned og se på, hvad der er vigtigt at holde fast i fra den typiske hverdag og måske dukker der noget op som vi lidt lettere kan bøje reglerne omkring f.eks. hvad aftensmaden skal bestå af.

Det er vigtigt at spise varieret, men hvis den skulle stå på toast en gang i ugen i december er det nu ikke jordens undergang. Mangler du en toastmaskine kan du finde en god og billig en af slagsen her.

Find genudsendelser af julekalendere til de mindste i hjemmet

Når du vælger at bøje lidt på reglerne i december, så er det som skrevet ikke jordens undergang. Selv børn har en forståelse af, at der er en anderledes måned i vente og med de mange julekalendere på TV, som man samtidig gerne vil følge med i, er der ret sikkert også en del børnefamilier der vælger at børnene kan få lov til at blive en smule længere oppe.

Hvis du har mindre børn der har mere brug for søvn for at fungere dagen efter, kan du få store glæde af de genudsendelser der ofte ligger dagen efter i de mere oplagte timer for de mindste.